Oris sprehajalne poti

Sprehajalna pot, z ureditvijo prijetnega popotovanja po mejah naselja Formin, za sprehajalca ni zahtevna, saj vodi po nižini, dolga je skoraj pet kilometrov. Pričetek poti je v zgornjem koncu vasi pri trikotu vaške lipe (Rožmarinovi), nadaljuje se v smeri prečkanja potoka Lemberga in pri reki Pesnici (Vrbovčevi) zavije desno v smeri toka reke, kjer se po rečni brežini sprehodi do prečkanja mostu Formin – Osluševci. Pot nadaljuje mimo polj,
vse do izliva Struge (Zvirenčine) v odvodni kanal in se v smeri vasi, ob zeleno zaraslem kanalu vije proti središču naselja Formin, med HE Formin in vaško gasilskim domom ponovno prečka Strugo, se v smeri dovodnega kanala sprehodi ob poljih ter v zaključku poti zavije desno, mimo Horvatovih, proti izhodiščni točki poti.
Pot je dolga točno 4700 metrov. Ni tlakovana, v manjši meri asfaltirana, pač pa je speljana po uhojenih in deloma gramoziranih poljskih poteh, deloma vodi po kroni nasipa ob Pesnici in kroni odvodnega kanala HE Formin. Ob poti je nameščenih šest kovinsko-lesenih klopi, kjer sprehajalec lahko umiri korak in se preda pogledom narave. Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi za tiste, ki niso ravno v dobri pohodniški formi, saj nima nobenega izrazitejšega vzpona. Zanimive razgledne točke sprehajalcu ponudijo prijetno popestritev sprehoda, v neposredni bližini krožne poti je lociran vodni Kotni mlin, skozi celotni obhod doživimo žuborenje vaških vodotokov, panoramo sprehoda nam popestrijo ribniki, ležeči v bližini poti. Kot zanimivost velja izpostaviti, da krožna pot v centru vasi preči Dravsko kolesarsko pot R1 in Evropsko pešpot E7.

Klop1- trikot pri lipi
Klop2-Pesnica pri Gregečovih
Klop3- Pesnica-proti Trem kamnom
Klop4- izliv Pesnice v odvodni kanal
Klop5- Kanal HE pri Zebečovih
Klop6- Bezjakovi pri Strugi